Selecteer een pagina

Ontdek jouw eigen

MOM'S MESSAGE

 Jouw levenslessen 
 & herinneringen, 
 vereeuwigd 
 voor je kind 

Als moeder ontdek je in de jonge jaren van je kind zoveel. Over je kind, maar tegelijkertijd ook over jezelf als moeder en over het leven. Wat zou het fijn zijn en rust geven om deze bijzondere periode én jouw eigen boodschap als moeder te vereeuwigen…

Om de belangrijke momenten en inzichten op een mooie manier vast te leggen voor je kind, voor later. Omdat je veel van je kinderen en de speciale momenten vergeet. En óók voor als je er onverhoopt op een dag niet meer bent…

Alleen is het in de praktijk vaak knap lastig om alles bij te houden. Er lijkt nooit tijd voor te zijn. Hoe oprecht je intenties ook zijn, alle goede plannen en voornemens verdwijnen in het drukke leven van een moeder al snel naar de achtergrond.

Daarom wil ik jou graag helpen. Ik weet namelijk uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om je kind iets mee te geven.  

Ik help je met het creëren van een uniek geschenk voor je kind, waardoor het later meer over jou, over zichzelf én over jullie band te weten komt.

En waardoor het informatie krijgt waar het écht wat aan heeft in zijn verdere leven, tijdens het volwassen worden. Voor zijn zelfwaarde, zijn identiteit.

Voel jij ook de behoefte om een boodschap mee te geven aan jouw kind(eren)?

Door middel van Mom’s Message help ik je om je bewust te worden van de impact van jouw boodschap op de persoonlijke ontwikkeling van je kind. En ik help je om die boodschap nú te verankeren. Want voor je het weet, zijn je kinderen groot, en is het momentum voorbij.

Twijfel je of je wel levenslessen hebt voor je kind? Ook dan kan Mom’s Message je helpen. Juist dan.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat jij heel veel waardevols hebt mee te geven aan je kind! Alleen ben je je er misschien nog niet van bewust. Maar daar ga je verandering in brengen tijdens het online traject van Mom’s Message.

Je kind zal je dankbaar zijn!

 Deel wat écht 
 waardevol is 

Wil jij iets bijzonders aan je kind(eren) meegeven voor later? Jouw persoonlijke boodschap, die alleen jij kunt meegeven?

Met Mom’s Message creëer je een flinke dosis liefde voor wanneer je kind die nodig heeft. Lieve woorden van z’n moeder, zoals alleen jij die kunt formuleren. Zinnen die raken, helpen, troosten, kracht geven… Vanuit jouw schat aan levenservaring.

En het is voor jouw kind ook superfijn om informatie over zichzelf te hebben. Hoe zag jij je kind in deze pure fase van zijn leven? Wat waren unieke kwaliteiten, eigenschappen en trekjes? Allemaal waardevolle kennis voor je kind. Zeker omdat het door overtuigingen en invloeden van buitenaf lastig voor hem kan zijn om later nog echt bij de kern te komen.

7

Wil je ervoor zorgen

…dat jouw kind je levenslessen en adviezen zal meekrijgen, zelfs als je er niet meer bent?

Doe dan mee met het online traject van Mom’s Message. Momenteel is het traject al gaande, maar binnenkort start weer een nieuwe ronde. Interesse? Laat hieronder je e-mailadres achter, dan mail ik je zodra je je weer kunt aanmelden!

Marjolein - Mom's Message

‘Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is dat een moeder iets voor haar kind achterlaat.’

 About me, 
 my mom & 
 my mission 

Op haar sterfbed vroeg ik mijn moeder of ze een brief wilde schrijven. Een boodschap. Speciaal voor mij. Ik wilde zó graag dat ze zoiets persoonlijks voor me zou achterlaten. Voordat het te laat was. Een brief die ik kon lezen wanneer ik ’m nodig had. Wanneer ik háár nodig had. Maar het was te laat, mijn moeder te ziek.

20 jaar later. Ik ben nu zelf moeder. En mis haar des te meer. Ja, gelukkig heb ik foto’s van vroeger, een paar wenskaarten en wat van haar krabbels in een notitieboekje. Heel waardevol. Maar ze kan mijn vragen niet beantwoorden. Nooit meer.

Vond zij het moederschap soms ook pittig? Hoe combineerde ze al die rollen, van moeder, echtgenote, vrouw, vriendin, zus, dochter, collega? Hoe kreeg ze ’t allemaal voor elkaar? Of zag mijn moeder het óók wel eens even niet zitten? En was ze eigenlijk heel bewust met de opvoeding van mij en m’n zus bezig of deed ze het gewoon?

Ik zou haar ook hebben gevraagd hoe ze mij als kind zag. Hoe was ik als dreumes, peuter, kleuter? Voordat overtuigingen en invloeden van buitenaf mijn kern laagje voor laagje vertroebelden. Want ik merk steeds duidelijker dat ik als volwassene best een eind van die ‘kleine Marjolein’, mijn eigen ik, verwijderd ben geraakt.

Alhoewel ik natuurlijk verdrietig ben dat mijn moeder is overleden, heeft het me tegelijkertijd ook tot het idee van Mom’s Message aangezet.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om iets na te laten voor je kind. Een persoonlijke boodschap, die de verbinding tussen jou en je kind nóg sterker en tastbaarder maakt.

Ik wil andere moeders er daarom bewust van maken dat hun boodschap van grote betekenis is voor hun kind.

En ik wil ze ook helpen om hun eigen Mom’s Message te realiseren. Om hun wezenlijke verhaal, lessen en herinneringen vast te leggen. Om zo te voorkomen dat hun boodschap verdwijnt in de waan van de dag, in de hectiek van het leven.

Daar komt mijn achtergrond als redacteur, tekstschrijver en vormgever goed bij van pas. Mijn skills zet ik in om moeders te helpen boodschappen met diepgang te ontwikkelen en een rode draad te ontdekken.

Ik zorg voor een heldere manier van vragen stellen die je bewustmaakt van je eigen verhaal, binnen een duidelijke structuur. Waardoor jouw unieke boodschap naar voren komt.

Marjolein Wevers-Rutgers

moeder van twee zoons (11, 8) en een dochter (6), getrouwd met Michiel

Is dit herkenbaar voor jou?

N

Je vindt het soms jammer dat je kinderen maar zo’n korte periode klein zijn, de kindertijd vliegt voorbij…

N

Je vergeet steeds meer van je kinderen toen ze jonger waren…

N

Je hebt al van die mooie invulboekjes, maar ze werken niet echt. Je wilt iets wezenlijks verankeren, niet alleen feiten noteren…

N

Je wilt graag dingen vastleggen voor later, maar er is gewoon nooit genoeg tijd…

N

Je vindt het belangrijk dat je kind bepaalde levenslessen van je meekrijgt, dat je een soort boodschap achterlaat…

N

Soms spookt het door je hoofd: ‘Wat als ik er opeens niet meer ben? Ik wil mijn kind nog zoveel meegeven.’…

 Ik wil het je 
 makkelijker maken 
 én je inspireren! 

Als moeder van drie jonge kinderen snap ik helemaal hoe lastig het is om dingen vast te leggen. Want er is nooit tijd, lijkt het. En voor je het weet, ben je vijf jaar verder en staat er nog geen letter op papier.

Ik heb meerdere notitieboekjes gekocht om mijn ervaringen in op te kunnen schrijven. Voor mezelf, maar ook voor mijn kids voor later. De schriftjes zijn nog grotendeels leeg… Net als bij veel andere moeders die ik ken. De meeste ‘moederboekjes’ zijn ook vrij algemeen.

En dat is precies waarom ik de methode van Mom’s Message heb ontwikkeld. Niet alleen om het jou makkelijker te maken, óók om je te inspireren! 

Waar helpt Mom’s Message jou bij?

Met Mom’s Message ondersteun, faciliteer en motiveer ik je om jouw wezenlijke verhaal, levenslessen en herinneringen te vereeuwigen. De manier waarop zorgt voor verdieping, waardoor je uiteindelijk een uniek en duurzaam document creëert dat van onschatbare waarde is voor je kind. 

Het vinden, formuleren en vereeuwigen van jouw authentieke moederboodschap. Wie ben jij? En wat zijn jouw waardevolle levenslessen voor je kind?

Mom’s Message biedt je structuur en verschillende thema’s, zodat jij je kunt focussen op de inhoud.

De vragen die ik je tijdens het online traject stel, triggeren je geheugen.

Het doorgeven van persoonlijke inzichten en waardevolle herinneringen aan jouw kind. Wat (later) wezenlijk bijdraagt aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

Met Mom’s Message heb je eindelijk een fijne stok-achter-de-deur, om te doen wat je al zo lang wilt doen.

Mom’s Message biedt inspiratie, zodat je makkelijker tot antwoorden komt.

Je staat stil bij wat je zou willen dat je kinderen later van jou hebben geleerd.

Mom’s Message inspireert en stimuleert je om anders en bewuster naar het moederschap en de relatie met je kind te kijken. Onder meer dankzij de rake vragen.

Je krijgt extra tips om er een mooi geheel van te maken.

 ‘Ik ben 
 diep geraakt 
 en blij 
 met mijn 
 Mom’s 
 Message’ 

 

‘Voor mijn zoon Thijme heb ik de hulp van Mom’s Message gevraagd. Ik ben een moeder die persoonlijke ont-wikkeling heel belangrijk vindt. Ik gun mijn kinderen hun authentieke leven, en daarvoor hebben ze inzicht nodig in zichzelf en hun familie.

Ik hou zielsveel van ze en vond het belangrijk om iets te doen omtrent ‘nalatenschap’. Dat dieper gaat en meer vertelt. Dus daarom investeerde ik in een prachtige boodschap. Die mij nu zoveel rust geeft. Ik ben kerngezond en blijf hopelijk nog lang bij mijn kinderen, maar ik voelde dat ik dit momentum en mijn boodschap mocht vereeuwigen voordat het weer verdwijnt door het dynamische leven.

Ik ben diep geraakt en blij dat ik dit heb gedaan! En Thijme later ook, dat weet ik zeker! Zodra Jasmijntje ouder is, ga ik dit weer voor haar doen. Dank je wel lieve Marjolein, voor jouw mooie missie en begeleiding!’

Doran van Veenendaal

moeder van een zoon (6) & dochter (1)

Should. Could. Would. Did.

Ontdek en veranker jouw boodschap nu hij nog helder is. Zodat de verbinding tussen jou en je kind wordt verstevigd. Voor altijd. Heb je jouw eigen Mom’s Message gerealiseerd, dan geeft dat heel veel rust. Want… 

Je creëert een persoonlijk, waardevol document voor je kinderen.

De speciaal ontworpen werkboeken van Mom’s Message kun je digitaal bewaren of printen. Maar je hebt de mogelijkheid om er uiteindelijk elke vorm aan te geven die je zelf wilt: van een eigen schriftje waarin je met de hand schrijft tot een mooi vormgegeven document of zelfs een eigen Mom’s Message Magazine.

Je ontdekt jouw eigen unieke moederboodschap en word je er in de omgang met je kind steeds meer van bewust. Besef je wat je boodschap is, dan draag je die in het dagelijkse leven ook meer uit richting je kind.

Deze bewustwording heeft een positief effect op jouw persoonlijke ontwikkeling als moeder. Mom’s Message is op die manier ook heel waardevol voor jouzelf, naast de onbetaalbare waarde voor je kind.

Jouw vastgelegde levenslessen en herinneringen zijn een bron van wijsheid voor je kind. Ze zorgen voor een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Want hoe ouder we worden, hoe meer belangrijke inzichten en ervaringen wegzakken. En dat zijn juist de inzichten en lessen die je kind kunnen helpen.

Jouw kind kan hiermee altijd de verbinding met jou én zichzelf opzoeken en beleven. Op een eigen, later of moeilijk moment. Of als je er straks niet meer bent.

Behalve jouw eigen Mom’s Message, is er tijdens het proces ook aandacht voor wat jouw kind jóu leert. Gaandeweg kom je erachter dat jouw kind vaak ook een boodschap voor jou heeft… Hoe jouw kind is, hoe het zich gedraagt, wat het je vertelt: het zegt allemaal veel meer over jouzelf dan je misschien denkt. 😉

 Wat een 
 geruststellende 
 gedachte…
 

Mom’s Message gaat verder dan herinneringen bewaren. Het draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Weet jij nog wat zijn eerste vroege interesses waren?

Welke vroege kwaliteiten je kind écht had? De herinnering is altijd anders dan wanneer je het momentum verankert. Want hoe ouder wij moeders worden, hoe meer belangrijke inzichten en ervaringen wegzakken. En dat zijn juist de inzichten en lessen die jouw kind ondersteunen.

Met jouw eigen Mom’s Message zorg je ervoor dat jouw kind altijd de connectie met zichzelf én met jou houdt. Ook als je er op een dag niet meer bent. Een mooier en duurzamer cadeau voor je kind is er niet. Iets wat altijd tastbaar, relevant en waardevol blijft.

Wat een heerlijk geruststellende gedachte, als je dát hebt verankerd wat je kinderen later zo hard nodig zullen hebben.

Er is pas weer een ronde van mijn online traject gestart. Word je ook blij van het idee om jouw boodschap te vereeuwigen en mee te geven aan jouw kind? Vul je e-mailadres dan hierboven in, dan laat ik je weten wanneer je je kunt aanmelden voor de volgende ronde van Mom’s Message.

7

Mom’s Message

 Online 
 trajecten 


Dit zijn de verschillende opties…*

;

MOM’S MESSAGE

Online Traject

Krijg alle tools, input & inspiratie om jouw eigen Mom’s Message te maken!

 109

$

Start: zomer 2023

$

6 verschillende thema’s

$
Een jaar toegang tot de Mom’s Message Online Academie.
$
Speciaal ontworpen werkboeken met rake vragen die jou helpen om jouw Message te ontdekken en verankeren.
$

Online ‘kick-off’ schrijfsessie met de groep 

$
Om de week een mail van mij met uitleg & inspiratie over het nieuwe thema.
$
Input van mij om je op gang te krijgen en/of houden, met vragen, oefeningen, tips en links.
$
Stijlvolle digitale lay-out om al je antwoorden in op te slaan.
Mom’s Message Magazine

Mocht je het tof vinden om jouw teksten samen met mij om te toveren tot een heus magazine (digitaal of gedrukt), speciaal voor je kind? Dat kan! Aan het einde van het online traject maak ik ruimte om enkele deelnemers persoonlijk te helpen een prachtige creatie te maken van hun teksten én beelden zoals foto’s, tekeningen en recepten. Je hoort er later in het proces meer over.

MOM’S MESSAGE

Online Traject Plus

Inclusief verdiepend interview en hulp
bij het schrijven van jouw kernboodschap!

 447

$

Start: zomer 2023

$

6 verschillende thema’s

$

Een jaar toegang tot de Mom’s Message Online Academie.

$

Speciaal ontworpen werkboeken met rake vragen die jou helpen om jouw Message te ontdekken en verankeren.

$

Om de week een mail van mij met uitleg & inspiratie over het nieuwe thema.

$

Input van mij om je op gang te krijgen en/of houden, met vragen, oefeningen, tips en links.

$

Stijlvolle digitale lay-out om al je antwoorden in op te slaan.

L

1:1 intake-interview (via Zoom) van ongeveer een halfuur. Verkennend & inspirerend, voor een goed en bewust begin van het online traject. Wat is belangrijk voor jou als moeder?

L

Verdiepend, persoonlijk 1:1 (Zoom)interview van ca. 2,5 uur, naar aanleiding van jouw antwoorden tijdens het online traject. Om nog beter tot de kern te komen. Inclusief audio-opname (waardevol voor later!).

L

N.a.v. het interview help ik je bij het schrijven van jouw kernboodschap, in de vorm van een brief aan je kind (van 1 à 2 A4’tjes).

\

Slechts een paar plekken beschikbaar per ronde!

 * Ik bied Mom’s Message ook op maat aan 

Misschien wil je jouw levensverhaal wel graag voor je kind(eren) vereeuwigen, maar ben je om wat voor reden dan ook niet in staat om de teksten nu zelf te schrijven. Ik help je daar dan graag bij.

Passen de standaardopties van Mom’s Message niet bij jouw situatie?
Neem dan contact met me op
, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

‘Jouw woorden zijn niet zomaar woorden!’

De thema’s

 van jouw Message 


Je doorloopt het online traject van Mom’s Message in zo’n drie maanden. (Maar je kunt er ook korter of langer over doen, afhankelijk van de tijd die je hebt.) Thema voor thema werk je aan jouw unieke boodschap. Tot slot maak je een mooi geheel van al je antwoorden en teksten.

De opbouw van het online traject is als volgt:

;

Intro 

Be prepared

We beginnen met de basis. Je krijgt tips en inspiratie hoe je jouw eigen verhaal op papier kunt zetten.

Thema 1 

Back to your roots

Je schrijft over jouw jonge jaren en je achtergrond. A trip down memory lane voor jou. Leuk voor je kind voor later.

Thema 2 

How’s life?

Wat zijn je behoeften en verlangens? Wat vind je belangrijk in je leven? Tijdens deze module ga je er dieper op in.

Thema 3 

Het moederschap

Aan bod komen je zwangerschap, je bevalling, het moeder-worden en -zijn, en last but not least het opvoeden.

Thema 4 

Jouw kind

Je schrijft over jouw kind als baby, peuter, kleuter en/of jong kind. Zo komen zijn karakter, talenten en uitdagingen aan bod. En meer…

Thema 5 

Mom’s Message

In dit deel focus je je op jouw boodschap voor je kind, op de kern. Wat is voor jou het belangrijkst om door te geven?

Thema 6 

Boodschap voor jou

Wat zijn belangrijke triggers? Wat maakt jouw kind in je los? En wat zegt dit over jou? Wat kun je met deze kennis?

Tot slot

Het resultaat

Hoe maak je van jouw input een mooi en compleet geheel? Ik geef je ideeën & instructies voor verschillende vormen. En je krijgt tips om je teksten te editen.

Doe mee!

Ontdek jouw Message

Wil je jouw unieke boodschap vereeuwigen voor je kind? Binnenkort start weer een nieuwe ronde van het online traject.

 MOM’S MESSAGE 
 IS JOUW 
 STOK-ACHTER-DEUR 

Z

Om de week krijg je van mij een mail met informatie over het volgende thema.

Z

Tussendoor krijg je ook nog inspiratieberichtjes om je op gang te houden, of krijgen 😉

Z

Mijn online programma heeft een overzichtelijke structuur en is opgebouwd uit thema’s. Deze krijg je gefaseerd aangeboden, zodat de hoeveelheid werk steeds behapbaar blijft. Mom’s Message zorgt voor het complete raamwerk.

Moeders over hun Mom’s Message

‘Afgelopen weken heb ik gewerkt aan mijn Mom’s Message voor m’n dochters. Het was erg leuk om te doen. Wat een prachtige werkboeken, met veel mooie en betekenisvolle vragen… Niet alleen zinvol om over na te denken voor je kinderen, maar het proces draagt ook nog eens bij aan meer inzicht in jezelf en wat je belangrijk vindt. Het kost wat tijd, maar juist in alle drukte is een stukje reflectie waardevol. Alles wat je hebt geschreven kun je uiteindelijk verwerken in een mooi document voor je kind(eren). En dat heb ik dus gedaan: ik heb nu voor elke dochter een prachtig boekwerkje! Een aanrader voor elke moeder, en vader.’

Dorien

Leuk om met mijn Mom’s Message bezig te zijn! Terwijl ik normaal nooit zin heb om te schrijven. Vooral thema 2, over mijn eigen roots, vond ik fijn. Ik heb naar aanleiding van de vragen nog veel met mijn moeder over vroeger kunnen praten en dat vast kunnen leggen. Dat is voor mij heel waardevol, omdat ze helaas is overleden. Ik hoop mijn jongens ook zulke mooie herinneringen te kunnen geven.’

Ilka

Dit is zooo wat ik graag wil voor m’n kinderen. Maar waar ik mezelf maar niet toe kon zetten om eraan te beginnen. Tot nu!’

Ilse

‘Ik zou het zeker andere moeders aanraden, er worden toch vragen gesteld die ik zelf niet had bedacht en de structuur is heel fijn! Daarnaast een hele goede stok achter de deur.’

Linda

‘Het was een hele klus. Ik ben 60 jaar dus moest wel goed in mijn herinnering graven. Maar ik ben pas oma geworden en vind het heel waardevol voor mijn kinderen én kleinkinderen!

Henny

Goede vragen! Het schrijven kost best veel tijd, maar dat vind ik niet erg: het is leuk om hier over na te denken. Ik heb mijn dochter van 7 over dit project verteld en ze vindt ‘t heel lief dat ik dit voor haar doe.’

Marjan

‘Ik had al langer in mijn hoofd dat ik iets wilde doen, maar hoe en waar begin je? Ben blij dat ik er door Mom’s Message nu gericht mee bezig ben.’

Gabriële

 ‘Dit is precies 
 wat ik hem 
 wil meegeven’ 

In het online Plus-traject houd ik een diepgaand interview met je. Om nóg beter tot de kern te komen. Inclusief opname voor jou en je kind!

Op basis van dit interview help ik je bij het schrijven van jouw kernboodschap, in de vorm van een brief aan je kind.

Dit appje ontving ik van een klant toen ze ‘haar brief’ voor het eerst las…

 

‘Denk niet over tien jaar: Had ik maar…’

 VEELGESTELDE 
 VRAGEN 

Staat jouw vraag er niet tussen?
Mail me even, dan help ik je verder.

Er zijn allerlei albums en boekjes te koop, daar kan ik de ontwikkeling van mijn kind toch gewoon in bijhouden?

Als zo’n invulboekje voor jou werkt, is dat natuurlijk helemaal prima. Fijn dat je je kind dat meegeeft! Ik heb ook verschillende van die boekjes gekocht, maar ze zijn helaas nog steeds leeg. Ik kwam er door de hectiek van een leven met kleintjes namelijk gewoon nooit aan toe om iets te schrijven voor mezelf of voor mijn kinderen.

Daarom heb ik Mom’s Message ontwikkeld. Zodat je jouw goede intenties eindelijk om kan zetten in actie! Ik bied je met mijn online programma de structuur, een stok-achter-de-deur en tips om je boodschap te achterhalen en vast te leggen én ik kan je zelfs helpen bij het schrijven ervan als je dat fijn vindt, in het Plus-traject.

Is Mom’s Message ook interessant als ik al een babyboekje heb ingevuld voor mijn kind(eren)?

Ja! Helemaal als in het boekje vooral feitelijke dingen worden genoemd. Mom’s Message gaat namelijk niet over wanneer jouw kind zijn eerste tandje kreeg, op welke dag het leerde lopen of op welke leeftijd het zijn eerste woordjes brabbelde. Mom’s Message gaat over wat, naar mijn mening, écht belangrijk is voor later, voor zijn persoonlijke ontwikkeling: hoe je kind is. Nu. Zijn unieke kern. En het gaat natuurlijk ook voor een groot deel over wat jij, als moeder, je kind voor later wilt (en nu nog kunt) meegeven. Jouw message. Jouw levenslessen.

Schrijf je Mom’s Message voor één kind of voor al je kinderen tegelijk?

De thema’s die puur over jezelf gaan, zou je voor al je kinderen hetzelfde kunnen houden, maar sommige onderdelen van het traject zijn gericht op één kind. Elk kind krijgt uiteindelijk dus een eigen Mom’s Message, speciaal voor hem/haar. Elk kind is tenslotte anders en je relatie met elk van je kinderen ook.

In het online traject kun je je Mom’s Message per kind meteen naast elkaar schrijven als je dat wilt, maar het kan ook fijn zijn om je compleet op één kind te kunnen focussen. En de onderdelen dus eerst voor één kind te doorlopen en daarna pas voor een ander. Het is aan jou wat je fijner vindt.

Je hebt sowieso een jaar toegang tot de online academie, dus je hebt voldoende tijd om meerdere Mom’s Messages te maken, voor elk kind één.

Ik hoop natuurlijk nog heel lang te leven. Ik weet niet of ik me hier nu al mee wil bezighouden.

Het is natuurlijk helemaal aan jou of je nu ‘al’ een boodschap voor je kind(eren) wilt vereeuwigen. Ik kan alleen voor mezelf spreken: ik vind het een geruststellend idee als mijn kinderen voor altijd een geschreven boodschap van me hebben. Ook als ik er gewoon nog heel lang ben en misschien wel honderd word, is het zó fijn dat ze een soort tijdsdocument hebben waarin staat hoe ik ze nu zie en ervaar, want ik weet dat ik dingen toch ga vergeten. Dat heb ik nu al met hun babytijd bijvoorbeeld. Ik weet bijna zeker dat, als mijn moeder nu nog zou leven, ze veel van mijn vragen zou beantwoorden met: ‘Och, dat is zo lang geleden. Dat weet ik allemaal niet meer, hoor.’ En dat wil ik bij mijn kinderen voorkomen.

Ik vind het een heel mooi idee, maar ik weet eigenlijk niet of ik wel zo’n levensboodschap voor mijn kinderen heb.

Ik ben ervan overtuigd dat iedere moeder heel veel waardevols heeft mee te geven aan haar kinderen. Dus ook jij! Maar misschien ben je je er nog niet bewust van. Ik heb de (rake) vragen daarom zó geformuleerd en de verschillende modules & thema’s zó opgebouwd, dat ze iets bij je teweeg gaan brengen. Het traject van Mom’s Message zorgt ervoor dat je automatisch meer gaat nadenken over de speciale band tussen jou en je kind.

Tijdens deze bijzondere ontdekkingstocht kom je erachter wat jij belangrijk vindt voor je kind om later over jou, zichzelf en jullie band te weten. Wat jij aan levenslessen in je draagt die je wilt overbrengen. Tegelijkertijd word jij ook geïnspireerd door het moeder-zijn en door je kind. Dat ook een boodschap voor jóú heeft…

Kies je voor het Plustraject, dan stel ik je naar aanleiding van jouw antwoorden aanvullende vragen in een persoonlijk en verdiepend interview, om nog beter tot de kern te komen. Inclusief opname (waardevol voor later!). Vervolgens help ik je bij het schrijven van jouw kernboodschap, in de vorm van een brief aan je kind.

Kan ik tijdens het doorlopen van het basistraject van Mom's Message nog upgraden naar het Plus-traject als ik er toch niet helemaal zelf uitkom?

Wil je tijdens het volgen van het online traject toch liever wat meer begeleiding en hulp van mij, en dus overstappen naar het Plus-traject? Neem dan contact met me op, zodat ik kan kijken of dat mogelijk is. Ik kan echter niets beloven, het ligt namelijk aan het aantal deelnemers en mijn agenda of er ruimte voor is. Mocht je nu al meer neigen naar de Plus-variant en wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je het best dus meteen vanaf het begin daarvoor kiezen. 

Kun je als vader ook meedoen aan het online traject?

Ik kan me heel goed voorstellen dat ook vaders hun levenslessen aan hun kind(eren) willen meegeven. Dat juich ik natuurlijk toe, wat mooi! Het online traject van Mom’s Message heb ik in eerste instantie voor moeders opgezet, dus als je als vader meedoet, komen er ook vragen voorbij die niet voor jou van toepassing zijn. Heb je daar geen problemen mee, dan ben je natuurlijk van harte welkom om deel te nemen aan het traject en jouw eigen ‘Dad’s Message’ te schrijven! Een deel van de vragen zou je dan zelf kunnen aanpassen naar de vaderrol. (Ik sluit overigens niet uit dat ik in de toekomst ook een variant speciaal voor vaders maak…)

Wat is het resultaat?

Met Mom’s Message krijg je vragen aangereikt die ertoe doen. Die aanzetten tot nadenken, die je bewuster maken in de dagelijkse omgang met je kind, die je herinneringen activeren… En die er dus uiteindelijk, samen met de begeleiding, inspiratie en informatie die ik je in de online omgeving geef, voor zorgen dat je een heel persoonlijke en uitgebreide boodschap kunt meegeven aan je kind. Ook leer je weer meer over je zelf en heeft het een positief effect op jouw persoonlijke groei als moeder.

Je kunt jouw boodschap verankeren in de speciaal door Mom’s Message ontworpen werkboeken, die je desgewenst uitprint. Maar je kunt er uiteindelijk elke vorm aan geven die je zelf wilt: van een mooi vormgegeven document tot een speciaal schrift met persoonlijke toevoegingen. Of zelfs een eigen (digitaal) Mom’s Message Magazine, dat ik optioneel voor een aantal deelnemers kan maken. (Hierover hoor je meer tijdens het traject.) Mom’s Message levert je dus veel meer op dan een standaard invulboekje.

Eigenlijk is het niet met elkaar te vergelijken. Mom’s Message is een uniek cadeau voor je kind, van onschatbare waarde. En tegelijkertijd ook een uniek cadeau voor jezelf 🙂

Mijn kinderen zijn 20 jaar en ouder, is Mom's Message voor mij geschikt?

Het online traject van Mom’s Message is gemaakt voor moeders van jonge kinderen, van ongeveer de peuterleeftijd tot en met de puberteit. Ook als je kinderen een stuk ouder zijn kun je het online traject volgen. Het ligt er een beetje aan hoe goed je geheugen is… 😉 Vragen die bijvoorbeeld over het jonge kind gaan, over het prille moederschap en over de opvoeding zijn misschien moeilijker te beantwoorden als je kinderen al volwassen zijn, maar het grootste deel van het online traject is echter prima te volgen. Voor je kind zal jouw persoonlijke Mom’s Message sowieso heel waardevol zijn!

© 2023 Mom’s Message | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring | Disclaimer | KvK 74912534 | Portretfoto’s Marjolein: Prisca Visser